Bokmässan: en liten rapportering

Lite uppdatering om bokmässan kan läsas här, där jag seriöst och lite mindre seriöst berättar vad jag tyckte var höjdpunkterna på mässan. De andra i redaktionen gör samma sak under veckan, bara att kika i vänsterspalten på förstasidan för att hitta. På bilden från vänster: jag, Anna Carlén, sittande Emelie Novotny, stående Camilla Hällbom och i förgrunden Anna Liv Lidström.
Här är lite fler bilder!
1. De roliga dockorna! Frida Kahlo och Virginia Woolf.
2. Redaktionens repressentanter i Rabén & Sjögrens monter. De tyckte att vi skulle ha mer champagne.
3. En röd vägg att fota sig mot!
4. Smygrökare…
5. Jag och Anna Liv hängde mycket under mässan.
6. Paus för middag på övervåningen av bokmässan. 180 spänn för buffémat och vin. Det kändes värt.
7. I Gilla Böckers monter med Ada Wester, Anna Danielsson Levin och Moa, som jag inte vet vad hon hette i efternamn.
8. En väldigt liten bok om hundar.
9. Niklas Åkesson har hittat utdraget av min bok.
10. Jag och Emelie på Park, stället där alla efterhängde. Kändisar vart man såg!
11. Gilla Böckers Calle Brunell fick ta emot priset för bästa bokvideo, tävling arrangerad av Svensk bokhandel. En liten pingvin i skinn. Jag blev nästan avis.
12. En dag flydde jag mässan och hälsade på i Affes nya lägenhet, åt doughnuts med henne och hennes fina mamma.
13. Uppdatering av bloggen pågår i ett av pressrummen!
14. En kväll hamnade vi på den här tjusiga festen! Vi hade väntat oss lite plockmat men fick trerätters i typ en herrgård. Vägen dit var lite krokig, en taxichaufför som släppte av oss på fel gata. Dåligt betyg för Göteborgs taxi!
15. Emelie posar i biblioteket.
16. Jag hittade en stol jag ville ha.
17. Mycket restaurang! Här med Jenny Jägerfeld som skrivit den fantastiska ”Här ligger jag och blöder”. Hon tyckte mitt utdrag verkade lovande, sa hon.
18. Sara Ohlson har skrivit ”Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag”, och är dessutom en väldigt rolig människa. Här tillsammans med Anna Livs kompis Maria Andersson Vogel, som är med i boken ”Ätstört”, en antologi som sålde slut på mässan! Mycket nyfiken på den. Utgiven av ETC.
19. Jag och Anna Liv.
Sista kvällen på Park hängde jag och Anna Liv kvar när de andra gick. En av de sista sakerna som hände var att vi fick det här genomskinliga visitkortet av en mycket skum man. ”Jag bara såg er, och så tänkte jag, ja! Ring gärna!”
”Porrfilm”, trodde Anna Liv.
Ps. Under hela mässan pratade jag om hur fin min pojkvän är. Så löjlig är jag. Eller vi, jag har hört att han gör det samma. Fint var på lördagen när han kom dit några timmar och jag kunde visa upp honom och säga ”här är han!” Alla som missade blev sjukt besvikna. Fast finaste med det var förstås att vi kunde hångla. När man blir kär värdesätter man fysisk beröring och slajmiga orala kontakter väldigt högt. Det är egentligen sinnessjukt.