Emma & jag

Jag är en jävligt bra stalker. Jag går verkligen in för det.

 
Emma är här och ibland vill man aldrig att nån ska åka hem. 
Skinnjackan är min och jag har aldrig varit så politiskt inkorrekt och idealfrångående. Och aldrig så cool. Jag pratade i timmar om hur cool jag kände mig, hur jackan slöt sina armar om mig, sa att den tog hand om mig och skyddade mig och min mage. Emma blev lite trött men hon fortsatte skratta. Jag tror det betyder att vi är vänner för livet.
 
Det enda jag kan göra om jag ska spexa till det är att böja på knäna lite grann, sa Emma när vi skulle posa med våra jackor. Emma ser ut som en nyponros. Jag ser ut som en knarkare, men älskar det.
 
Det finns bra poesi, rolig poesi, och sen finns det jävligt dålig poesi. 
Jag kan förstå det där med C, sa Emma. Nu är det jävligt mycket falafel. 
 
Igår satt vi på Brogatan och diskuterade avsugning och överraskningen i ett ollon över en 82-kronors cider. Bara en sån sak. Innan dess var vi på Debaser. Andreas hävdar att skåningar säger Debban. Emma var indiebrud och jag var emobrud. Vi är 27 och 28. 
 
Kollade på filmerna från Glimåkra och fan va vi var rebeller då. Att jag fick dataläraren, som alla i hemlighet trånade efter, att spela in en romantisk scen med mig i skolans kapell. Att Emma skrev manuset som dissade hela styrelsen, samt fick dramaläraren att spela en parodi av sig själv. Hur ska jag säga det? Vi var bäst, helt enkelt.
 
”Tänk Kulturnyheterna. Seriöst, men samtidigt lite fnittrigt.”
 
Ikväll var det första SM-kvalet. Jag och Lovisa hade bakat mazariner och rulltårta. Jag och Emma satt bakom disken och sålde kaffe, pratade skit, drack vin konstant och bedömde omvärlden. Jag köpte en kam för att reda ut mina tovor men insåg nog redan när jag köpte den att den skulle användas för tupering istället. Ikväll gick det överstyr och jag blev ”precis-haft-sex-i-regnskog-stil”. Det var nog en rätt oövertänkt status att ha på facebook. Men jag brukar gilla det med mig.
 
Vi avslutade på Debaser. Betalade 90 spänn för att vara där i en halvtimme. Emma kände fuldansen i kroppen. Ingen var snygg i bandet. Det har aldrig gått så snabbt för mig att beställa i baren. Vi drack Smirnoff Ice och det är bland det farligaste jag vet. Robin var där. Han ser jag så ofta ute att han knappt ens räknas som kändisspotting längre. Ida såg Mikael Persbrandt för några dagar sen, han såg sur ut skrev hon. Jag tror det är hans normaltillstånd, skrev jag.
 
Andreas säger att jag och Emma är olika och det är konstigt att vi är vänner. 
Då skulle jag vilja säga att Andreas har rätt, men Andreas har fel.
”Ja, vi kan ju inte tvinga er till det här. Men jag tycker nog ändå att vi kan tvinga er till det här.” Som rektorn sa i Glimåkra.
 
ps. Nyss försökte Emma lägga in min gamla jacka i kylen. Hon trodde det var två matlådor. Allt är väldigt logiskt. Om ni undrar.