En pappa på besök i stora staden

Rapport i efterhand: pappa undrade vad jag önskade mig i födelsedagspresent och eftersom jag inte kom på något sa jag ”ta ut mig på restaurang”. Så i veckan gjorde han det. Syskonen var också med. Inte Hanna, som sällan är i Sverige nu för tiden, men å andra sidan farbror Anders! Han hade inte varit i Malmö på tio år, sa han.
Ovan blev bäst på mig.
Nedan blev bäst på pappa.
Och så fick jag mastodontboken, Knausgårds sista alltså. Jocke i bokhandeln hade sagt att jag skulle tänka mig för en extra gång innan jag började på den, över tusen sidor lång, och den får finna sig i att vänta ett tag vid sängen tror jag, annat som måste gå före just nu. Men jag har ju läst alla de andra, så hit me! Jag tänker inte falla vid mållinjen.
Av Sofia fick jag kläder som hon hittat på loppis. Strumpbyxor (”jag har tvättat dem innan!”), en sån där jacka som en ska ha på sig inomhus som kofta nu för tiden, och en nätbrynja (ett plagg jag liksom tyllkjol inte tycks kunna få för många av). Allt i rosa. Eller ”jåsa”, som mitt kusinbarn Vicki skulle sagt.
Här posar jag med lite av det, på väg till morgonens skrivpass i torsdags:
Posa var även något jag gjorde inatt, när jag kom hem från Conrads födelsedagsfest med tema ”Lejonkungen har återvänt till lejonklippan”. Fan, det är nästan så att en får för sig att jag alltid borde ha den här looken:
”Raow!” som den överförfriskade pinsamme mannen säger till min huvudperson i erotiska romanen, när hon klätt ut sig till ett lejon.