Förberedelser

Nästa vecka stundar Bokmässan i Göteborg, och även om min roman inte kommer ut förrän till våren ska jag dit. Marknadsföring, kallas det. Och kanske främst: bekanta mig med kollegor och redaktörer på förlaget. Jag ljuger om jag påstår att jag inte alls är nervös. Här lite förberedelser.

 

 

Hetsläsa de andra författarnas böcker…

 

 

Spontan shopping när jag borde göra annat.

 

 

Det där smetet i ansiktet som ska ge nån form av självförtroende.

 

 

Färga… ”Vi har slut på babypink just nu, det är många som handlar det.” Vill gärna läsa in mig själv i den trenden, men det är nog att ta i.

 

 

Och så de underliga fyrfiliga randiga vägarna, som tills igår låg utsträckta över vardagsrumsgolvet, i denna lägenhet jag allt som oftast befinner mig i som om den vore min. Jag har träffat en man som tävlar i styrkelyft. Jag vet, det är en helt annan värld. På söndag ska jag bekanta mig lite mer, när jag ser honom tävla. Mannen är ett litet muskelknippe! Och jag är helt svag i knäna.

 

 

Det är lite för bra nu, egentligen, som ni hör. Som kompensation drömde jag att jag voltade av från en högt uppsatt motorväg, bilen som en virvel genom luften. Jag såg havet och tänkte ”men jag kan inte dö nu!” Mycket verklighetstroget. Förmodligen för att vi pratade om döden igår. Och för att jag alltid har svårt att acceptera när det går för bra.

Men jag dog inte. Bilen landade på marken, oskadd, och jag tänkte att jag var dum och borde ta det mer försiktigt i kurvorna bara.

 

Och så bestämmer vi oss för titel på romanen också. Efter mycket om och men och lista som skickas emellan oss med förslag tagna ur texten, blir det slutligen citatet ”Det borde finnas regler” som vinner. Faktiskt stilrent. Nu väntar jag med spänning på att få se framsidesförslag…