Frihet är för mycket värt

”Fast det är en sån ekonomisk stress, jag kan inte rekommendera det faktiskt.” Skriver jag till en jag messar med, som tycker som alla andra, att det verkar underbart att leva på skrivandet.

Sen jag sa upp mig och slutade jobba på Ica, det är bara ett år sen, har det varit lite olika hur inkomsten sett ut. Ibland flera gig på en månad. Ibland inget på flera månader. Jag kanske skulle kunna jaga mer. Jag skulle säkert kunna det. Ligga i, fnula ut lösningar, skriva en text för en tidning nån gång. Men ekonomisk stress har börjat göra mig paralyserad.

Det finns också en stor dos slump i hur det går för oss författare. Och jag tror att jag står fast vid vad jag sagt en gång tidigare: ibland går det bra, och då får man njuta och se till att utnyttja det så mycket som möjligt. Sen går det neråt ibland, det är inget att göra åt. Vi är så många som slåss om en plats i solen. Och jag skriver inte deckare, feelgood eller en trilogi.

Jag vill heller inte göra det.

Frihet är för mycket värt.

Jag har också börjat tänka att hur bra författare blir man egentligen, om man bara sitter och skriver hela dagarna? Om allt man håller på med har med skrivande och läsande att göra? Blir man inte bättre av att vara ute i den riktiga världen? Jag är uppvuxen på gård, varför ska jag vara rädd för att ta ett ”vanligt jobb”. Jag kan bli nyfiken på att se in i de andra världarna. Hur är det att jobba på hotell? På tåg? Och jag kan sakna människor. Vanliga, jävla människor som florerar i ens vardag.

Jag är klar på Ica, som det känns, nu ser jag mig om efter ett annat extrajobb. Och så får vi se var det landar! Jag kommer inte att sluta skriva såklart. Jag behöver bara känna lite trygghet.

Foto från hissen på hotellet jag bodde på i Göteborg under bokmässan. Hotellet som fick mig att tänka herregud, nån behöver jobba här som är stolt över det! Så undermåligt, när det kunde varit fint. Bokmässan i Göteborg? Nej, men det får ni läsa om på min instagram.

Jag sålde slut på ”Blötdjur”. Det var fett.

Och hörni, jag kör 10% rabatt på responstjänsten fram till siste november! Så om ni funderat på det tidigare är det kanske dags nu… Funderar lite löst på att dra igång en kurs nu när jag förbereder inför helgens workshop i Helsingborg också. Är det nån som vill gå kurs i att skriva erotik dessa dagar? Och kan jag det här med teknik? Återstår att se.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.