Mitt liv som Lina, 2008

Året som gått passar bra att återblicka via de olika frisyrer som florerat på mitt huvud.

Nyårsafton 2007. Jag och Åskar var snygga paret. Jag i långa dreads och sommarklänning. Han hade under visst tjat gått med på kavaj.
Dagen efter snaggade vi oss båda. Han av sympati, jag för att jag sagt sen i oktober, att på nyårsdagen sker det!
Och jag är, för det mesta, en kvinna av mitt ord…
På väg att växa ut. Här viftandes en ljussabel under Daniels filminspelning i småländska bushen. Jag hade huvudrollen och jag och Åskar hånglade i en bil i slutscenen. Allt var väldigt roligt, nästan hela tiden.
Under påsken förändrades mitt liv å det drastiskaste. Jag lämnade min kille sedan 2,5 år tillbaka.
Bodde ett tag i den här lägenheten, i centrala Växjö, innan jag lämnade stan.
En galen mellanperiod bestående av jobb på SIP vid universitet, vilda klädinköp, poesi och planering av ett liv med massa olika älskare. ”Vina Brik”, som Matiss sa några månader senare (när jag fortfarande inte direkt fått detta att fungera som jag ville).
På SM i Poetry slam, detta året i Halmstad. Singel  och relativt galen. Håret är färgat mörkt med en lila ton, men det kom av sig lite grann och blev rött istället efter ett tag… På bilden även Oskar Hanska.
Här har jag äntligen hittat till ett riktigt rufs! Inför en läsning i Eslöv togs bilderna som förförde en viss man, senare kom att sälja ca 70 skivor (vilket jag hoppas inte BARA var bildernas förtjänst), samt fick min pappa att ta en titt och avfärda det hela med ”du ser ju ut som en knarkare!”
Blusen, som egentligen för länge sen tappat all form den nånsin haft, blev idag utbytt till en skir sak med körsbär på. Så det så!
Lite nöjd med nya frisyren. Kräftskivetider. Börjat med regelbundna frisörsbesök och det är första gången på fyra år.
Vänta, var inte det här kvällen som slutade med en polis på en strand? Det avgörande ögonblicket när det där med ”bo hemma” och att det kan vara rätt så ”bekvämt”, slutligen sprack, en gång för alla.
Hanna, dan efter på restaurangen vid Hovs hallar; ”pappa! Vet du vad Lina gjorde igår?”
Måste ju även visa en bild från Sofias lägenhet, när jag bodde där! Till och från under sommaren, som var en mycket hattig och fattig tid. Som tur var även fylld med läsningar, med eller utan Ordkommissionen.
Födelsedagsfirande i Malmö. Nyligen inflyttad i lägenheten på Möllan, med katter och två killar. Impulsfärgade håret knallrött på dagen. Med på bilden även Andreas.
Det röda håret gick mer och mer mot rosa… Här på toa inför en läsning i Karlskrona, som förpoet till deras första slam. (Som på grund av för lite folk förvisso inte blev nåt slam, men ändå…) Sålde en skiva eller två och passade på att flirta lite med ljudteknikern. Samt festa loss med Josef och Marie och en flaska rom.
I tyllkjol och ny svart frisyr på fest i Bygdegården.
Min frissa i Boarp berömde min färgning; ”har du gjort den själv? Det syns ju ingen utväxt alls?” Nej, jag vet. Jag kan sånt.
Och ja.. med lite längre strån i nacken o lite utväxt, som ska försvinna ikväll, är det ungefär så jag ser ut nu med. Här på julafton i färd med att hänga upp min Disneykula. Alla barnen i familjen har varsin. Min är förstås den fulaste.
Hoppas alla mina bloggläsare får en trevlig kväll/natt och ett bra 2009!
Själv fyller jag 28 det året. Cp, är det enda ord jag kan komma på för att beskriva det… Eller vad säger du, Ida? (Ida är ett år äldre än mig, och har alltså alltid alla kriser jag får, snäppet före mig. Ibland är skadeglädje enbart något användbart.)