New York Herald Tribune!

Idag var jag och klippte mig.

Jag var rätt nöjd med min frisyr egentligen. Eller väldigt. Den var ju perfekt. Så jag hade kunnat säga ”bara toppa det”. Om inte… jag hade haft en känsla i min mage sen i förrgår att jo. Kort. Nu var det dags för kort.

Jag klipper mig hos eleverna som pluggar till frisörer. Det är billigt och bra. Idag var det extra roligt, för idag var det Karolina som skulle klippa mig! En kompis från Växjö som sedan en tid bor i stan. ”Jag har kommit på att jag nog vill ha kort istället”, sa jag. ”Är det okej?”

”Visst”, hon nickade och tyckte jag var modig. Och letade fram lite bilder. I en tjusig fotobok från Vogues historia i porträttbilder fann hon New York Herald Tribune-tjejen från ”A boute de souffle”, Godard-filmen man älskar. Tjejen i gul tröja som kaxigt säljer tidning på gatan till stressade New Yorkers. Jean Seberg heter hon. Eller hette. Hade ingen aning om att hon tog livet av sig på 70-talet. Jag lärde mig mycket genom att titta i den där fotoboken idag. Mest av allt blev jag sugen på att se gamla filmer med folk som är döda. Ni vet; svunna Hollywoodtider när allt var annorlunda, stjärnorna hade bulimi och folk rökte. Eller nåt.

Sen såg jag ut så här:

Jag tog på mig min allra gulaste tröja och försökte sälja DN i lägenheten.

Konstigt nog ingen som ville köpa.

Fast jag är nöjd med håret ändå.

*

Det jag gillar kanske bäst med den här bloggen är att den har så lite att säga.
Hoppas att du också gillar det.