Om halsar, humor och annat

 

 

Tänkte att jag behövde uppdatera bloggen mest för att förklara att jag mår bra.

Förra inlägget kanske gav intryck om annat. Jag har det tagit det lugnt i några dagar nu. Det där med att ta det lugnt tycks handla mycket om sinnesstämning och inställning till saker och ting. För mig handlar det främst om att på förhand någorlunda bestämma vad som hinns med under dagen, och sen inte over-do it, så att säga. Vilket förstås går emot min princip att jobba med romanen varje ledig stund… Så en avvägning mellan de båda.

Igår var jag hos farbror doktorn som sa att jag behöver andas mer genom näsan. Kan låta helt vrickat och oansvarigt av honom att säga så, men är i själva verket ytterst smart. Han förklarade; funktionen är anpassad så bra! Du andas genom näsan när det är kallt ute, för då blir luften uppvärmd innan den når dig. Finemang! Alltid fint att få lära sig nya saker.

 

Och han försäkrade även att jag inte hade astma eller KOL, som jag inte ens funderat över ifall jag hade. Då är det tydligen mest utandningen som gör ont. Spännande.

 

Var på standup igår. Det hör inte till vanligheterna att jag är det, trots det stora utbudet i Malmö. Man kan undra varför, för Oslipat är ju en synnerligen bra satsning. Nya komiker tar plats på scen och sen avslutas kvällen med ett stort namn, den här gången Özz Nûjen. Jag var dock där främst för Amanda Lindholm, min modiga estradpoesi-kompis som vågat ge sig in i standup-branschen den senaste tiden. Hon var hur cool som helst! Pratade om nätdejting, delfiners knullvanor och problemet med 90talister.

Özz Nûjen var till en början hyfsat sexistisk och tveksamt rolig, men mot slutet, när det kom mer att handla om hur vi svenskar är ett skämt när det gäller att lösa konflikter och hur trög nye lasermannen måste varit blev det desto bättre. Jag tycker det ska röra om. Som Bianca Meyer, som vågade driva med både förintelsen och pedofili.

 

Idag tvättar jag och skriver respons till den hälften av eleverna jag har kvar sen igår. Ikväll ett litet mini-jobbpass. Imorgon en lång dag med jobb på morgonen och slam på kvällen. Men jag ska stå i fiket, och det känns skönt att för en gångs skull dra i den lilla växeln. Kom och kolla på första kvalet för Malmölaget! Kl 19 börjar det, på Café Barbro. Gratis entré!