Österlen!

Jag går emellan med en liten uppdatering ur mitt eget liv. Sommarintervjuerna kommer tillbaka, men en kan ju inte vara på Österlen och skriva utan att berätta det för hela världen!
 
 
Vi hyrde den sk Hattstugan av en facebookkompis till mig, Magdalena. Inte så långt från Tommelilla, mitt ute bland åkrarna. Jag kommer ju från landsbygden, men inte från Österlen; och det här med att hyra en stuga för att åka iväg och skriva; – det är ju ändå lite av en dröm, eller hur? Att vakna upp på ett nytt ställe, ostört, och med fantastisk natur runt omkring sig.
Det var jag, Lovisa A, Lovisa E och Vilska, lite senare under veckan kom även Lisa ner. Det har lyckats bli en extremt produktiv vecka, trots enorma mängder vin om kvällarna.
 
 
 
 
Här bodde jag, en liten skranglig trappa upp. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så ofantligt vackert med all grönska! Till och med kryddor och krusbär att plocka, om man ville: varje dag.
Poolen fungerade tyvärr inte, för förra gästerna hade förstört den genom att inte sköta den på två veckor. Vi fick stå ut med hettan. En kväll badade jag och Lisa i badkaret med rödvin och tända ljus, hon läste högt ur en porrig Gunnar Blå-scen för mig och i bakgrunden hade vi power-kärleksballader.
 
 
 
 
 
Lovisa A redigerade sin galna surrealistiska roman, som blev klar under veckan. Lovisa E skrev mer socialrealistiskt, om uppväxt och det som formar en. Och jag redigerade och skrev på mitt erotiska manus. Det blev inte riktigt klart, men närmar sig. Jag skickade trots allt in min crossover i förra veckan och orkar inte hetsa.
 
 
Det tog en timma att gå till Tommelilla på nittiovägen, tjugo minuter att cykla. Kanske en halvtimme om det var motvind. 
 
 
Vilska kom andra dagen. Hon höll på med sitt prosalyriska romanprojekt. Det är verkligen kul när alla skriver så olika.
 
 
 
 
Här sov Lovisa E.
 
 
Min redigeringmapp från Berlin. Börjar bli lite sliten i kanterna nu.
 
 
Undergångsromantik från fönstret.
 
 
Brunbrända ben. 
 
 
 
Fjärilen!
 
 
 
 
När en jobbar mycket med text blir det ibland väldigt tråkigt. Det kan hända att en måste fota sitt cleavage då.
 
 
Paus i hängmattan med Madonna och ”Eld”.
 
 
 
Lovisa A kom och skrämde lite.
 
 
 
 
Stilleben.
 
 
Det här med att skriva erotik utan någon att ligga med på plats kändes inte alltid som det optimala.
 
 
 
 
På landet blir det helt kolsvart när det är natt. Det är lätt att glömma det, i stadens liv och rörelse. Här ser du hela vintergatan om du har tur. Det hade vi. 
 
 
Äta mat är alltid roligare om det är fullt bord. Lovisa E stod oftast för den biten av hushållet, men ibland hjälptes vi åt. Sex boxar vin gick åt. Jag ska inte dricka på länge nu.
 
Och jag ska aldrig mer klaga på bananflugorna i min lägenhet. De är ingenting jämfört med flugorna på landet. Igår morse vaknade jag av att en illgrön gräshoppa trillade ner i huvudet. Det är ju exotiskt, men kanske inget jag önskar ska tillhöra vardagen.
 
 
Lisa har inget hår längre. Det är spännande, roligt att känna över.
 
 
Uppläsning på kvällen av valda scener som jobbats fram under dagen. Till rökig whiskey, kanske lite choklad och chips. Kanske en tramsig skrivövning eller två? ”Kärleken, å! Som en gudabild / kan vara det största i världen”. Bra tips för att i nästa redigering lägga märke till det som blev lite för bra, så att säga. ”Livets björk”, som vi säger, ett annat uttryck för patetism, högmod, pinsamheter.
 
 
 
 
”Men GUD som jag skrivit! Man blir ju generad.”
 
 
Vilska-style
 
 
Lovisa A-style
 
 
Utmattningen…
 
 
Bläckfisken!
 
 
Lovisa E målar också.
 
 
Läsning på soldäck, sista kvällen. 
Nu är jag dödstrött och vill inte skriva alls på några dagar. Men kan verkligen rekommendera det där med att ta sig tid, komma iväg. Var inte rädd att åka flera st, men tänk på att välja vänner med liknande ambitionsnivå. Viktigt att kunna gå iväg också, få vara själv. Och att läsa högt för varandra hjälpte verkligen redigeringen. 
 
”Har jag borstat tänderna idag?” Jag vänder mig mot Lovisa E. Som att vi alla nu är en så självklar symbios att hon borde veta.
”Jag vet inte om du borstat tänderna idag, Lina.”
”Jag tror inte att du gjort det”, säger Lovisa A. ”Vi andra duschade ju och gjorde det då, men det var en renlighetsprocess du inte gick igenom.”
 
Ett citat att ta med sig in i framtiden är också ”Jag känner mig frireligiös bredvid dig”. 
 
Sen fick jag alla att skriva porr och sista dagen föll de mogna männen från träden och landade i chock, i fosterställning, vilt stirrande omkring sig. Vi målade aldrig ansiktena blå och dansade nakna i hällregnet. Men det kommer ju fler somrar.
 
 
 
”Hade du varit naken nu hade du sett ut som en nymf.”