På liv & död

 

 

Igår var Lisa här och hjälpte mig sätta upp de nya gardinerna. Röd sammet! För att endast det bästa är bra nog för min älskade lägenhet. Lisa hjälper = hon säger hur man ska göra, jag gör. (Ev. vi hjälps åt lite grann). ”Du måste ju kunna sätta upp gardiner! Så du inte måste ha en stor stark man som gör det åt dig.”

 

Kvällen avslutades med klädprovning. Malene som hade den goda smaken att ta med sig ost. Och ta med sig den berömda Mats-klänningen hem (klänningen jag köpte för att förföra Mats med; ”Jag har vita knästrumpor och inget skydd…” Jag spillde vin på mig tre gånger under kvällen och var sedan Malenes idol ett tag för att jag gjorde vad jag ville och stod för det. Och mitt ex kallade mig fitta, för att jag gjorde vad jag ville och stod för det.)

 

Och på tal om fitta, så har de en utställning på Glassfabriken som heter typ ”Eat my pussy”, med tavlor på just slick-situationer, garanterat kukfritt. Glassfabriken är stället där jag spenderat ungefär hela eftermiddagen på sant fjortisvis med Frihiof och Agge, samtalandes om livet, skrivandet, kärleken, sexet, med mycket kaffe och socker.

 

Får för övrigt lite dåligt samvete för att jag inte förevigade Gunnars lamp-upphängande med en uppdatering… ”Jag ska leta upp de som konstruerat den här lampan och döda dem i sömnen!” Den vita Alien-lampan utan bruksanvisning. Och då ser jag ändå Gunnar som en väldigt fredlig människa.

 

På tal om Gunnar så har Gatsby-laget varit här ikväll och vi har repat teampiece inför SM. Å så bra det kommer att bli! Lag Gatsby, som består av mig själv, Lovisa A, Isak och Vilska, har ju fått sitt namn efter Gunnars poesiturneringar hemma hos honom själv. Tävlingarna blev kända för två saker: det var förbjudet att återanvända någon dikt, någonsin. Det vill säga de hårdaste regler man sett i ett poetry slam nånsin. Och det delades ut pengar till vinnarna; ur Gunnars egen ficka. Vi bär stolt upp namnet!

 

Se oss tävla i Visby! Den 2-5 juni går SM i poetry slam av stapeln. Läs mer här.