Plötslig sommar

I Malmö har det blivit juli i maj. Jag utnyttjar det rätt bra, tycker jag. Även om Sarah idag sa ”Du har sån där blek hud, ja. Vad olika det kan vara.”

Värme är trevligt. Eftersom jag för ett tag sen fick veta att jag har d-vitaminbrist har jag ännu en förevändning att vara ute. Är det klimathotet som gör att det blir juli i maj? Det är möjligt. Och samtidigt var det ju typ oktober förra sommaren.

Passar på att hänga lite i nya områden också. Det kan behövas. Vidga vyerna liksom, upptäcka att detta också är min stad.

201605083794

Gamla Väster, i söndags.

201605103800

Dockan, idag.

Häromdagen gjorde jag oväntat ett uppehåll i det erotiska skrivandet, och återupptog arbetet med en kärleksroman jag skrev i höstas. Den som avhandlar den Stora Relationen. Det är ett ganska annorlunda språk i den. Väldigt rakt på, ibland kan jag knappt säga om det är bra eller dåligt. Men jag tror på formen. Den förhåller sig totalt anarkistiskt till tiden! Och vänder ut och in på… mycket.

Jag längtar tills imorgon när jag får hålla på med det igen, och det är ju positivt.

 

Cinemateket ikväll, Jan Troells ”Här har du ditt liv”. Tyckte mycket om den. Ett stycke liv på film; jag gillar när man hittar detaljerna. En fluga som vandrar över en ruta. En katt som argt viftar bort försök till strykningar på svansen. Snygga konstnärliga grepp också, med stillbilder. Ja, den tycker jag gott att ni kan se.

 

 

Taggar: