recension och livet

Nej, jag har inte varit så duktig på att uppdatera den senaste tiden. Och egentligen har jag inte tid att göra det idag heller, eftersom jag är i hetsig slutredigering av roman, den ska in nu, det är mitten av månaden. Eller hetsig är egentligen fel ord, jag kommer att bli klar, det vet jag. Kanske redan idag. Men ändå.
Till idag har jag läst ”Världens viktigaste bok” och det behöver inte sitta några citationstecken runt det. Läs recension här! En bok för alla tonåringar och deras föräldrar.
Jag var i Uppsala och hälsade på, och där var det mycket snö. Här är utsikten från Almas tak.
Man kan säga att jag bodde hemma hos en hyfsat bra poet…
Tillräckligt med kläder och snö är rätt mysigt faktiskt! Jag vaggade runt som en rysk gumma och kände mig rätt nöjd när jag vant mig vid det.
Bilderna nedan går som vanligt att klicka på för att se större.
         
Är du i Uppsala måste du ju gå in i domkyrkan! Så det gjorde vi. Kollade på Gustav Vasa och hans två fruar som ligger begravda där. Fatta att de verkligen ligger där! Fatta att han hade två! Och när du vänder dig om står där en staty som ser så levande ut att du måste gå nära för att fatta att den inte kommer att röra på sig.
Julbelysningen var extra vacker i Uppsala, tyckte jag. Sveriges fjärde största stad minsann!
Gustav Vasa vände kanonerna mot kyrkan för att visa vem det var som bestämde.
Debattpanel med Alma, Marcus Priftis och Göran Greider om politisk poesi på Debaser. Iskallt i lokalen men väldigt intressant samtal. Och Greider var lika trevlig som man tänker sig!
Sen hittade vi Malin Jacobsson och gick ut och drack lite öl. Jag, Malin och Alma var så intressanta att våra bordsgrannar slutade upp med att äta och bara satt och lyssnade. Haha!
Hamnade på standup på Mose Backe och det var fan va sexistiskt det kunde vara, då. Bäst var Maggan Hammar, Malins kompis, och Isak Jansson. Sämst var Kristoffer Appelqvists rasistiska skämt om Afghanistan.
Sen gick vi på teater, det fanns liksom ingen hejd på kulturintaget! Egentligen skulle vi ju sett Muse också, men sångaren hade brutit foten.
Vi såg Dag Thelanders pjäs ”Gud har annat för sig”, baserad på Tom Waits texter. Kan det bli annat än bra? Nej, det kunde det inte. Sista föreställningen så efteråt festade vi lite med ensemblen.
Sam Einar Lippy Kessel var en av skådespelarna, och samtidigt sångarna, eftersom det var en högst musikalisk föreställning.
Almas katt Saga gillade mig så mycket att hon sov vid soffkanten där jag låg! Exceptionellt för den katten tydligen. Jag tror det handlade om hur ihärdigt jag klappade henne.
Saker jag också gjorde som det inte finns bild på: åt lite för krämig saffranskringla med Ola och pratade om att stjäla statyer. Drack latte och tog en cigg med Ida, pratade relationer och livet.
Så här såg landskapet jag åkte tillbaka i ut. Jag förvånar mig själv med att tycka det är underbart, friskt, vackert, härligt. Och SJ förvånade mig med att komma och avgå nästan helt i tid.
På vägen tillbaka började jag på ”Min kamp 4”, Knausgård alltså. Rekommenderas för tågåkning. Jag jobbade även på romanen, på vägen dit, och varvade när jag tröttnade med att läsa min kompis Lisa Zs roman. Fy fan va den blir bra! Jag hoppas ni också kommer att få läsa den inom kort.
*
Och så var jag hemma i Malmö igen och igår sågs vi alla pantertanterna. Och panterbebisen. Och hennes mamma! Det var en riktigt fin kväll, här kommer lite foton från den.
        
Nu romanen!
(Och den kommer att bli så satans bra, jag lovar er…)
(Det är ett hybris som då och då byts ut mot nattsvart mörker och helvetes satan, men just för stunden känns det ljust och riktigt.)
Vad gäller ”Det borde finnas regler” som ljudbok så skulle den ha kommit ut nu i veckan, men det blev framskjutet till nästa vecka. Så för er som väntar med att köpa julklapp in i det sista rekommenderar jag den! Kommer alltså att finnas till nerladdning, ev med annat omslag men ändå. Fortfarande med inläsning av mig, och det jag hört är riktigt bra, om jag får säga det själv.