Skriva för hand – en helt ny värld

Min mac har börjat hänga sig. Så idag skrev jag i frustration flera sidor för hand i en skrivbok som inte utnyttjats än. Min kompis Lisa brukar alltid skriva för hand först för att sedan föra in allt på datorn. Det har jag tyckt låter superjobbigt, men insåg nu rörelsefriheten med papper och penna. ”Bärbar dator”, säger ni. Jo, men det har jag ju redan. Men sluta hävda att det är lika kompatibelt, för det är det fan inte.

 

Spännande blir ju de möjligheter som öppnar sig nu. Kan jag skriva på lunchen på jobbet? Jo visst kan jag det. Kan jag skriva på bussen? Jo visst kan jag det.

Hänga sig är förstås inget en mac ska göra, jag ska snarast ta den till doktorn på Fridhemstorget. Framför allt är det väldigt läskigt när inte Word svarar på tilltal. Då känner jag att min röst går upp i falsett…

 

Fjortisromanen är hos fyra, eller blev det fem (?) förlag. Jag märker till min glädje att de små förlagen som profilerar sig inte kräver att man måste använda postgång, utan snarare hänvisar till mail. Fint! Och märker även att det fanns en liten rabiat rebell i mig som dissade Bonniers den här gången… Om än jag skickade till Norstedts. De har ju ändå Anyuru.

Pappa sa ”Jag håller tummarna. Får ju inget annat skött på det viset, men.” Hö hö hö. Jag försäkrade att jag uppskattade gesten.

 

För de som känner för att se mig läsa så tävlar jag imorgon på Loftet, Hedmanska gården, med start kl 19. Andra kvalet till SM i Visby, Ord på Scen har som jag säkert nämnt tidigare, inte mindre än två lag i år. Höstens lag heter Gatsby. Just idag känner jag mig hyfsat förberedd egentligen, men det kommer förmodligen med nerverna imorgon.