upptäcktsresande

Internet. Vilken jävla gudagåva!
Här sitter man och försöker leta grejer till sin essä att bli klar, rent ut sagt plugga eller vad man ska kalla det (lite för roligt för den benämningen. Läs kulturjournalistik i Malmö du med, om du vill veta vad jag menar). Och så hamnar man på de roligaste sidorna! En ny bloggare dyker upp från ingenstans. Det vill säga ny för mig, kanske snarare etablerad för andra. Jag tipsar i alla fall, så du också kan få lite tid att passera under tiden som du läser hemskt givande och roligt provocerande genusinlägg.
www.gylf.se

Vidare är det fullt möjligt att missa sista avsnittet av ”Top Model” och två veckor senare fortfarande inte veta vem det var som vann… Idag gick jag in på youtube och såg sista avsnittet. Tyvärr kollade jag först på det stora avsläjandet, så det blev inte lika spännande sen. Men att det finns! Internet. Vilken gudagåva. Nu väntar jag bara på att jag ska hitta Öppna kanalens filmande av första maj, som jag lyckades missa när de sände det i tv (och då har de ändå inte mycket saker för sig att sända, kan man tycka. ”Mitt i schack del 27″…)

image89

Igår flyttade vi in lite saker till nya lägenheten. Det är en sån makt att ha nycklarna! Köksluckorna är nästan mintgröna. Konstigt nog tycker jag att det är okej. Längtar bort från värmen i det här köket… De ringde från en av skolorna jag sökt och sa att jag var ”självklart i deras hög för antagna”, om jag ville det. Större boost får man ju leta efter. ”Verkar vara etablerad inom den kulturella biten”, jo jag tackar jag! Kom hit och krama mig, kära du.

Och det dyker ju upp möjligheter hela tiden. Kanske ska jag bli reporter framför kameran lite grann? Vi får väl se… Vill inte skriva nåt mer om det ännu.

Min nästa läsning är på ett slam på Nässjö poesifestival. Att stället ligger lite utanför staden gör mig nervös, men alla såna omständigheter kommer väl förmodligen att lösa sig. Det ska bli kul, hur som helst! 22.00 den 14 juni, kom och se vet ja! Den 16 sen är det dags att hjälpa Solberget. Läsning vid min förra lägenhet! Hoppas på sol.

Annars är det jobb som gäller. Snart måste jag kunna allt om glas. Det ni.

Och folk addar mig på msn fast att jag föromlämpat dem. Det kallar jag fint. Nystart, eventuellt.

fotot är från i lördags, festen efter den lyckade lilla minifestivalen på innergården vid Plan B, i samarbete med kommunen.