vad jag gör egentligen

Pågående just nu, framifrån och bak:
* lång-dikten, numera utskriven och med anteckningar och strykningar att göra kan den faktiskt bli något i slutändan
* under den: ”Lusten att skriva” av Julia Cameron och ”95 skrivövningar” av Anne Olsson. För inspiration till lektioner som ska sättas ihop, övningar för utbildningen.
* svensk/danskt lexikon
* ”Pause/Play” och ”Defekt” av Yesim Bilgic, tips från Emelie, ”psykopat-böcker” inför nästa romanprojekt. Under den: ”Skriv om och om igen” av Ylva Karlsson och Katarina Kuick, ännu en skrivarbok.
* uppslagna böcker: ”1900-talet – hundra svenska år” av Börje Dahlqvist, svensk historia på överpedagogiskt språk. Jag läser sagan om Sverige för att få grepp om nånting.
”Alfabet”, diktsamling av Inger Christensen. Diktsamling för övning i skolan. Över den ligger ”Sommerfugledalen” av samma författare, lånad av Lovisa för att jag vill läsa danska också.
* under mitt anteckningsblock med allsköns skit och tanke, ett axplock: uträkning av åldern på intressant man, ”psykopatboktips: A rum diary av Thomas S Hunter, ”Utvandrarna” på ljudbok samt Ta tid på dina skrivövningar kan vara bra…
* smått utanför bild skymtar ”Faller fritt som i en dröm” av Leif G W Persson. Jag sugs in i Palmemordet och blir trots stundtals förfärligt språk kvar.
* även två små lösryckta lappar, på den ene står det något som kanske ska vara med i lång-dikten. Samt att jag ska köpa tomater. På den andre står det att jag inte får glömma bort att jag har två julklappar kvar att köpa. En svart CD-marker-penna som brukar användas till annat. Och ett kvitto från SJ; du får 154 kronor tillbaka när du la ut över 700, tack för att du reser med oss.
 
 
På badrummet, från vänster:
* dagbok på utgående, måste skaffa ny. Just nu antecknas mest drömmar och små tankar som korsar
* ”How writers work” av Ralph Fletcher, skrivbok som är bra att ha när man ska vara praktisk, som inför en lektion
* under: ”next station”, nya tågtidningen som har alla artiklar både på svenska och danska, det vill säga ett guldtillfälle för att öva in nya ord och uttryck
* ”Städerna inuti Hall” av Johannes Anyuru, diktsamling, pågående läsning.
Är du liksom jag förvånad att allt är så samlat på endast två ställen?
Det beror på att det förekommer städning idag. Man kan kalla det julstädning, om man vill vara högtidlig. Snart kommer allt samsas på mitt rum. Ifall mannen med hatten kommer hem.