Vinst & Lust

Jag vann tävlingen i onsdags!

Har försökt ladda upp filmer sen dess i princip, men youtube och jag har slutat tala samma språk. Synd, för de blev bra. Bättre än det här snapshotet jag tog av en av dem, för att ni skulle ha något att titta på. Nåja. Det går väl när det går. Jag är vidare i final den 28 januari, då laget Gatsby bestäms. Kommer jag med i SM i år? Det får vi veta då.

Annars är det bråda dagar nu. Ovan: researchmaterial eller stimulans i vardagen? Ibland är det svårt att avgöra. Första gången jag lånat böcker från medicinska avdelningen! Om det inte kändes så onödigt att låna en bok med bara latinska termer skulle jag lånat en bok om anatomi jag bläddrade i också. Fantastiska tecknade bilder på muskler, nervtrådar och skelett. Varför tycker jag sånt är så kul att titta på? Och så är det kursen på distans. Idag lämnade jag ifrån mig den älskade Bente Clod-boken, som är så svår att få tag på att jag hamstrat Malmö stadsbiblioteks utgåva i flera månader. Förlåt! Jag hetskopierade satan innan jag återlämnade. Hon har så bra avsnitt om respons och att sålla i sin text! Bland annat… Ge ut boken på svenska igen, världen kräver det!

Jag fick lite kritik av mina elever som förmodligen kommer att resultera i lite ändringar inför vårens kurs. I övrigt känns det kul att se det de skriver, och peppande att jag även till våren kommer att hålla i kurser, då även på plats i Lund.

 

Nytillskott i min fönsterkarm är denna minijulstjärna som jag tog med mig hem från Ica igår. Ska den överleva? Jag ser det som ett omvårdnadsprojekt. Som en levande varelse som tar plats. Spännande! Boken ni ser under mina glasögon är Karin Tidbecks novellsamling ”Vem är Arvid Pekon?” Fd klasskompis från skrivpedagog som nyligen debuterat. Häftigt värre! Såg henne läsa på Ordkommissionens kväll i förra veckan, var bara där en kort sejour för det brände för mycket i skrivarnerven; men hann se henne läsa om en kvinna som fick barn med en ångmaskin. Kafkanskt, läskigt, roligt, nytt! Jag ska sätta tänderna i den så fort jag hinner med. Och för övrigt ta en fika snart med denna ytterst trevliga människa.

 

Ikväll är det världsmästarbesök i Lund. Han som är bäst i Poetry Slam i världen just nu heter Ian Keteku, och ikväll kl 18 är han på Mejeriet, med Lovisa som förpoet! Be there, or be sorry. 60 kr i inträde.