we are the only ones allowed to do this at home

Det fanns en myt om Magica de hex-backen.

 

I min familj är vi många. När vi var små och det var mycket snö åkte vi som alla andra barn pulka. Ibland hemma i trädgården. Eftersom vi är uppvuxna på gård fanns det flera ställen att åka på. På uppfarten ner mot stora vägen. I lilla backen vid pilträdet. Om det snöat ordentligt kunde man åka från taket på potatiskällaren… eller var det bara nåt som Hanna drömde? Vi hade hur som helst namn på alla backar, vad jag vill minnas efter olika disney-figurer. Fast just nu i efterhand minns vi mest bara en: Magica de hex-backen. Den mytomstpunna. Den som aldrig testades, den var en dröm, en fantasi, något overkligt.
Hur som helst, Magica de hex-backen såg igår kväll ut så här, efter en heldags snö och efter att syster Hanna och kompis Olof fixat fint och invigt den:
And off we went!
Att fånga det hela på film eller ens bild var svårt.
Och det slutgiltiga: jag och Sofia på samma pulka, slåendes rekordet i längd långt förbi äppelträdet, det finns ingenstans (även om mina dödsskrik förmodligen ekar kvar nånstans djupt in i Sofias hörselgångar). Här har jag försökt i alla fall. Se även filmen av spektaklet, där vi får ljussättning i form av Per med kompis och deras fyrhjulingar.